Plasmanom u finale Džumhur osigurao novi ranking karijere
Foto: EPA

Godina iz snova

Plasmanom u finale Džumhur osigurao novi ranking karijere

E. Škorić

Damir Džumhur je nakon trijumfa nad Mirzom Bašićem (6:0, 7:6) danas obezbijedio novo ATP finale.

Ima priliku najbolji bh. teniser za novu, drugu titulu i zanimljivo da ponovo finale igra u Rusiji. Nakon St. Petersburga, sada je u finalu u Moskvi i tamo će odmjeriti snage sa, najvjerovatnije, Mannarinom koji je uzeo prvi set protiv Berankisa.

Džumhur ima izglednu šansu da osvoji novu titulu, no i ako ne dođe do nje, svejdeno je danas ostvario ranking karijere.

Šta god da se desi, on će u ponedjeljak biti 32. igrač na novoj ATP listi, što je najbolja pozicija našem teniseru u historiji. U slučaju da osvoji naslov u Moskvi, bit će 31. igrač i na pragu je da uđe u Top 30.

Ne tako davno smo prevrtali na desetine kalkulacija priželjkivajući Damirov ulazak u Top 50 i to sve  govori o njegovoj briljantnoj formi u 2017. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi