Platini: Ni Ronaldo, a ni Messi ne zaslužuju Zlatnu loptu
Foto: EPA

Predsjednik UEFA-e smatra

Platini: Ni Ronaldo, a ni Messi ne zaslužuju Zlatnu loptu

M. Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA), Michel Platini, smatra da ove godine ni Cristiano Ronaldo ni Lionel Messi ne trebaju osvojiti Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Platini smatra da u godini održavanja Mundijala, Zlatnu loptu treba dobiti igrač koji je odigrao dobro na Svjetskom prvenstvu. 

"Nagrada bi se trebala dati igraču koji je igrao dobro na Svjetskom prvenstvu. Njemačka je osvojila turnir. Nekoliko njemačkih igrača bi trebalo da bude na vrhu liste pri dodjeli nagrade", rekao je Platini, te je dodao:

"Ronaldo i Messi su prethodnih godina dijelili trofeje. To što su najbolji fudbaleri svijeta ne treba da znači da automatski ulaze na listu za Zlatnu loptu. Mislim da je oni ne trebaju osvojiti ove sezone", istakao je Platini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.