Poznato ko je bio najbrži igrač na El Clasicu
Foto: EPA

Iznenađujući podaci

Poznato ko je bio najbrži igrač na El Clasicu

Real Madrid i Barcelona su u nedjelju odigrali zaista fantastičan susret, a katalonski klub je slavio golom Lionela Messija u samoj završnici.

Messi je na ovoj utakmici, po ko zna koji put pokazao svoju okretnost i brzinu, međutim da li je baš on ili neko od zvijezda Real Madrida bio najbrži igrač proteklog El Clasica?

Naime, španska Marca je objavila niz veoma zanimljivih statističkih podataka sa ove utakmice, uključujući i podatak o igraču koji je zabilježio najveću brzinu u toku susreta.

Interesantno je da je najbrži trk na El Clasicu zabilježio štoper Barcelone Gerard Pique. On je naime dostigao brzinu od 33.33km/h.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dok su se, u ovoj kategoriji, iza njega našli Marco Asensio sa brzinom od 33.22km/h i Cristiano Ronaldo čija je brzina dostigla 33.14km/h.

Igrači Barcelone su pretrčali čak sedam kilometara više od velikih rivala iz Madrida, a sam Sergio Roberto je pokrio razdaljinu od 12 kilometara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi