PSG bez problema s Bastijom, Zlatan se povrijedio
Foto: EPA

Slavilje Parižana

PSG bez problema s Bastijom, Zlatan se povrijedio

Midhat Šljivak

Fudbaleri PSG-a savladali su u drugom kolu Ligue 1 ekipu Bastije s 2:0, te su došli do prve pobjede u novoj sezoni.

Iako su nakon 14 minuta igre ostali bez povrijeđenog Zlatana Ibrahimovića, Sveci nisu imali puno problema protiv današnjeg protivnika.

Do vodstva je PSG stigao u 26. minuti. Van der Wiel je odlično centrirao, a mrežu Bastije je pogodio Lucas Moura za prednost domaćeg tima od 1:0. 

Imao je domaći tim još nekoliko prilika do kraja prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom aktuelnog prvaka, da bi posao s Bastijom završili u drugom poluvremenu.

Drugi gol domaći tim postiže u 57. minuti. Sjajnu loptu Verrattija odlično je primio Edinson Cavani, te je sjajnim udarcem matirao protivničkog golmana za konačan rezultat susreta od 2:0...

Ligue 1, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Bastia 2:0 (Moura 26', Cavani 57')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.