Rezervista Martial donio Kneževima bod na Parku prinčeva

Odigrana posljednja utakmica devetog kola francuske Lige 1

Rezervista Martial donio Kneževima bod na Parku prinčeva

PSG je večeras na svom terenu u okviru devetog kola francuske Lige 1 dočekao Monaco. Susret je završen rezultatom 1:1. 

Prvu priliku na susretu imao je Marco Veratti u sedmoj minuti susreta, ali njegov udarac bio je neprecizan. Jannick Ferreira-Carrasco zaprijetio je na drugoj strani par minuta kasnije, ali put do mreže nije uspio pronaći. 

PSG je u 23. minuti susreta zaprijetio preko Edinsona Cavanija, ali je udarac Urugvajca neprecizan. Layvin Kurzawa imao je priliku u 41. minuti susreta, ali njegov udarac odlazi pored gola Parižana. Samo tri minute kasnije Carrasco je šutirao, međutim pogodio je samo prečku. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 0:0.

Jean Christophe Bahebeck prvi je zaprijetio u nastavku susreta, ali u 57. minuti nije mogao donijeti prednost domaćinu. Gosti su zaprijetili preko Andree Raggija u 63. minuti susreta, međutim opet je mirovala mreža gostiju.

PSG je u vodstvo došao u 71. minuti susreta, a strijelac je bio Lucas Moura nakon asistencije Bahbecka. Gosti su do boda stigli u 92. minuti susreta, a mrežu Sirigua zatresao je rezervista Martial. 

Francuska, Liga 1, 9. kolo: 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Monaco 1:1 (Lucas 71, Martial 92)


PSG 1-0 Monaco - Goal Lucas - 05.10.2014 by VoolPea

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.