Ronaldinho ispričao predivnu anegdotu iz djetinjstva

Imao je svega 13 godina

Ronaldinho ispričao predivnu anegdotu iz djetinjstva

D. Vejo

Fudbalski virtuoz Brazilac Ronaldinho, najvažanijoj sporednoj stvari donio je novu notu, onu ljepote i raskoši igre.

Magija u nogama fudbalskog velemajstora bila je toliko savršena da su joj se divili mnogi. Živio je i sanjao fudbal. Protivnici su mu se klanjali, a mnogi ga i kopirali iako u tome nisu bili previše uspješni.

O njegovom životu, mnogo se zna. Od siromaštva do slave, od driblanja seoskog psa do velikana fudbala, od očaja do sjaja.

Ipak, ostala je jedna anegdota koju je skromni Brazilac čuvao kao zmija noge. Međutim, odlučio se da progovori o istoj, tek nakon nekoliko godina.

"Sjećam se, imao sam samo 13 godina. To je bio prvi put kada sam privukao medijsku pažnju. Tokom jedne utakmice sa lokalnim klubom, postigao sam čak 23 gola, a rezultat na kraju iste glasio je 23:0 što je bio veliki podvig za mene", prisjeća fudbalski mađioničar Ronaldinho.

Živuće generacije, prepričavat će budućim naraštajima o tome kako je jedan Brazilac promijenio fudbal, te natjerao mnoge da ovu igru zavole upravo zbog njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi