Ronaldo ne želi da zvijezda PSG-a dođe u Real Madrid

Portugalac protiv dolaska Verrattija

Ronaldo ne želi da zvijezda PSG-a dođe u Real Madrid

Piše: E. Čaušević
Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, prije nekoliko dana izjavio je da će kraljevski klub na ljeto pokušati dovesti nekoliko novih pojačanja.

Jasno je da će na ljeto biti odlazaka sa Santiago Bernabeua jer u ekipi ima nekoliko fudbalera koji su nezadovoljni svojom minutažom. Ipak, po tradiciji treba očekivati da će Real pokušati dovesti barem jedno zvučno pojačanje.

Španski mediji prenijeli su danas da je Real Madrid nedavno stupio u kontakt s veznim igračem PSG-a, Marcom Verrattijem. Ovaj italijanski reprezentativac povezuje se s Barcelonom u posljednje vrijeme, ali je jasno da se u to borbu uključio i kraljevski klub.

Ipak, ovaj transfer mogao bi ostati samo želja Florentina Pereza jer navodno u ekipi ima nekoliko igrača koji se protive dolasku Verrattija. Kako piše Mundo Deportivo, Cristiano Ronaldo je jasno poručio predsjedniku Reala da ne želi da Verratti na kraju sezone dođe u ovaj klub.

Navodno, Ronaldo je saznao da Verratti uživa u noćnom životu, te da takav igrač nije poželjan u svlačionici Real Madrida. Bit će zanimljivo vidjeti da li će Perez poslušati svoju najveću zvijezdu u ljetnom prelaznom roku.


Primera

Statistika 16/17

Tim Takm. U S ŽK ŽCK CK G
Real M. Međunarodno kluboviLP 9 9 1 0 0 4
Real M. ŠpanijaPRD 24 24 4 0 0 19
Real M. ŠpanijaCDR 2 2 0 0 0 1
Real M. Međunarodno kluboviSPK 1 1 0 0 0 1
Portugal MeđunarodniEPK 6 6 1 0 0 5
Portugal MeđunarodniEurop... 7 7 1 0 0 3
Puna statistika

Statistika 16/17

Tim Takm. U S ŽK ŽCK CK G
PSG FrancuskaLI1 23 20 6 0 0 1
PSG Međunarodno kluboviLP 6 6 3 1 0 0
Italija MeđunarodniEPK 5 5 0 0 0 0
Puna statistika