Rossoneri ostaju bez Silve?

Želi ga Barca

Rossoneri ostaju bez Silve?

E. Čaušević

Mladi portugalski napadač Andre Silva ovog ljeta stigao je u Milan kao veliko pojačanje iz Porta.

Rossoneri su za ovog 21-godišnjeg napadača platili 40 miliona eura za kojeg se vjeruje da će napraviti veliku karijeru. Silva je u dresu reprezentacije Portugala odigrao tek 17 utakmica i uspio je postići čak 11 golova. Ipak, špekuliše se da bi San Siro mogao napustiti već nakon jedne sezone.

Iako je imao mnoge druge ponude Andre Silva je na kraju izabrao Milan zbog projekta koji mu je predstavljen. U novi tim je uloženo oko 200 miliona eura, ali Rossoneri nikako ne mogu da se vrate u sami vrh italijanskog fudbala. Navodno, to će pokušati iskoristiti Barcelona koja želi u svojim redovima vidjeti Portugalca.

Kako pišu italijanski mediji katalonski klub pomno prati situaciju na San Siru gdje već ima svoje skaute. Barcelona je voljna već u januaru pokušati dovesti Silvu, ali su svjesni da bi više šanse imali na kraju sezone. Ipak, sigurno je da će Milan tražiti barem 60 miliona eura za Silvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi