"Salihovićeva riječ ima posebnu težinu"

Kandidat za novog kapitena Hoffenheima

"Salihovićeva riječ ima posebnu težinu"

Edmir Škorić

Andreas Beck podnio je ostavku na mjesto kapitena Hoffenheima i tu odgovornost prepušta nekom drugom od svojih suigrača.

Trener Hoffenheima Markus Babbel izjavio je kako će ubrzo odrediti novog kapitena, a njemački Bild je naveo tri kandidata za tu ulogu.

 

Prvi kandidat je iskusni 30-godišnji golman Tim Wiese, koji je nedavno potpisao za klub iz Sinsheima. Ima ogromno međunarodno iskustvo i mogao bi biti pravi vođa svoje momčai.

 

Kandidat je i Matthieu Delpierre, 31-godišnji Francuz kojeg krasi prednost prema dresu kluba za koji nastupa. Babbel ga dobro poznaje i imenovao ga je kapitenom 2009. godine kada su obojica radili u Stuttgartu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Izgledne šanse za kapitensku traku ima i Sejad Salihović. Bh. reprezentativac je najduže od svih član Hoffenheima. U klub je pristigao iz Herthe 2006. godine. Već je bio kapiten i, kako navodi Bild, njegova riječ ima posebno težinu kod suigrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.