Schalke lako sa Krasnodarom, Milićević strijelac za Gent

Evropa liga, grupe G, H i I

Schalke lako sa Krasnodarom, Milićević strijelac za Gent

Fudbaleri Schalkea slavili su večeras u okviru Evropa lige na domaćem terenu protiv Krasnodara sa 2:0.

Domaći su poveli već u 2. minuti kada je strijelac pogotka bio Caicara nakon asistencije Choupo-Motinga. Već u 28. minuti Bentaleb je postavio, kasnije će se ispostaviti i konačnih 2:0. U drugom meču ove grupe Salzburg j slavio u gostima kod Nice rezultatom 2:0. U grupi I lider je ekipa Schalkea sa maksimalnih 12 bodova, dok je iza njih Krasnodar sa šest. Salzburg i Nice imaju po tri osvojena boda.

U mečevima grupe G, Ajax je slavio protiv Celte Vigo sa 3:2, dok je Standard iz Liegea bio bolji od Panathinaikosa u gostima sa visokih 3:0. U ovoj grupu lider je Ajax sa 10 bodova, dok su iza njega Standard, Celta i Panathinaikos.

Kada je u pitanju grupa H, tu je palo i najviše golova večeras, a posebno zbog meča Genta i Shakhtara u kojem su gosti slavili sa 5:3. Jedan pogodak za domaće postigao je i naš Miličević. U drugom meču ove grupe Braga je slavila protiv Konyaspora sa 3:1. Shakhtar je prvi u grupi sa 12 bodova, dok je Braga druga sa 5. Na trećem mjestu je Gent sa 4 boda, dok Konyaspor ima samo jedan. Za tursku ekipu večeras su igrali svi naši mladi reprezentativci (Milošević, Hadžiahmetović i Bajić), s tim da je Rijad Bajić ušao sa klupe. Deni Milošević je upisao asistenciju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi