Sedam komada u mreži Šahtara
Foto: EPA

Bayern razbio Ukrajince

Sedam komada u mreži Šahtara

E. Škorić

Bayern je razbio Šahtar sa 7:0 u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka.

Bavarci su traljavo odigrali u Lvivu protiv Šahtara u prvom susretu. Tada je meč završen bez golova, a večeras su njemački prvaci pokazali svu svoju snagu. 

Doslovno so razbili Ukrajince, isprativši ih kući sa čak šest pogodaka. Počelo je ranim golom Thomasa Mullera s bijele tačke, nakon što je prethodno Olexander Kucher skrivio penal.

Kucher je potom isključen, što je dodatno pomoglo Bayernu. U 28. minuti dobra šansa za Francka Riberyja, ali je Andrij Pyatov odbranio. Pyatov je u 34. minuti zaustavio pokušaj Lewandowksofg, ali je odbijenu loptu u mrežu pospremio Jerome Boateng.

Dvije minute kasnije Muller zamalo neprecizan. David Alaba je u 49. minuti uposlio Riberyja, koji pogađaza 3:0, a tri minute kasnije novi gol Mullera i sve je uveliko bilo riješeno.

U posljednjih pola sata prava katastrofa za Ukrajince. Holger Badstuber je u 63. minuti glavom pogodio na ubačaj Goetzea iz kornera. Dvanaest minuta kasnije Bastian Schweinsteiger centrira, Robert Lewandowski se upisuje u strijelce.

U završnici je Goetze pogodio na ubačaj Boatenga za konačnih 7:0. Postavlja se sada pitanje: Ko može da zaustavi ovakav Bayern? Rijetko ko ili niko. 

Liga prvaka, osmina finala, druga utakmica:
Bayern - Šahtar 7:0 (Muller 4 - penal, 52, Boateng 34, Ribery 49, Badstuber 63, Lewandowski 75, Goetze 88)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Thomas Müller Penalty Goal Bayern 1 - 0... by funnyno1


Bayern Munich 2 - 0 Shakhtar by jackeddine
GOAL Bayern Munich 3 - 0 Shakhtar Donetsk... by worldfoot
Thomas Mueller 4:0 | Bayern Munich - Shakhtar... by maudiid12

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.