Sevilla razbila Cordobu, dva isključenja na Sanchez Pizjuanu
Foto: EPA

Primera, 23. kolo

Sevilla razbila Cordobu, dva isključenja na Sanchez Pizjuanu

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Seville stigli su do uvjerljive pobjede nad Cordobom u susretu 23. kola španske Primere.

Sevilla je na svom Sanchez Pizjuanu stigla do 14. pobjede u sezoni i došla ponovo na četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka.

Poveli su domaći u 38. minuti nakon kornera, a strijelac je bio Grzegorz Kyrchowiak. U završnici prvog dijela Carlos Bacca je udvostručio prednost Andalužana.

U devetoj minuti nastavka Patrick Ekeng je isključen kod gostiju, a u 73. minuti pod tuš je ranije morao i Krychowiak, strijelac prvog gola. 

U situaciji 10 na 10 bolje se snalaze Sevillini igrači, a Iborra u 77. minuti postavio konačnih 3:0.

Sevilla sada ima 45 bodova i pokušat će zadržati četvrot mjesto ispred Valencije i Villarreala. Cordoba je pretposljednja sa 18 bodova i još uvijek je daleko od opasne zone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 23. kolo:
Sevilla - Cordoba 3:0 (Krychowiak 38, Bacca 44, Iborra 77)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.