Shevchenko i Dalić izabrali ratnike za okršaj u Kijevu

Utakmica odluke za Ukrajinu i Hrvatsku

Shevchenko i Dalić izabrali ratnike za okršaj u Kijevu

Endin Čaušević

Selekcija Hrvatske večeras igra u Kijevu protiv Ukrajine odlučujući meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Večeras je na programu devet utakmica kvalifikacija za SP, ali sigurno u centru pažnje je okršaj Ukrajine i Hrvatske za mjesto u baražu. Hrvati su iznenađujuće loše ušli u finiš kvalifikacija zbog čega je u pitanje došao čak i baraž.

S druge strane, Ukrajina želi pred svojim navijačima da upiše nova tri boda i tako eliminiše Hrvatsku iz plasmana u baraž. Također, ovo će biti i debi za Zlatka Dalića na klupi Vatrenih. Dalić i Shevchenko su saopštili i početne sastave za meč.

Ukrajina: Pyatov, Karvaev, Rakitsky, Khacheridi, Matviyenko, Stepanenko, Rotan, Marlos, Konoplyanka, Yarmolenko, Garmash.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Mitrović, Lovren, Vida, Badelj, Rakitić, Modrić, Perišić, Kramarić, Mandžukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi