Službeno: Džeko produžio ugovor sa Cityjem

Službeno: Džeko produžio ugovor sa Cityjem

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko produžio je ugovor s Manchester Cityjem,

Edin je ranije izjavljivao da će ostati u klubu s kojim je osvojio dva naslova engleskog Premiershipa, a danas je potpisao novi, četverogodišnji ugovor. 

Na taj su način u Cityju uspjeli da zadrže najvažnije igrače jer su ranije nove ugovore potpisali Vincent Kompany, David Silva i Sergio Aguero.

“Stvarno sam sretan ovdje u Cityju, ovo je moj drugi dom i bilo je lako odlučiti se na duži ostanak u klubu. Od početka sam znao da još dugo želim ostati ovdje i ne vidim da bi mi negdje drugo bilo bolje”, rekao je Džeko, dodavši:

“Savršeno sam se adaptirao na ovaj život, jako dobro poznajem saigrače, klub, ekipu i osjećam da mogu još više napredovati. U protekle tri i pol godine ispisali smo zajedno povijest, ali osjećam da smo te na početku jedne lijepe priče”.

“Mnogo je ciljeva preda mnom za koje mislim da mogu ostvariti u ovom klubu i vjerujem da sam na mjestu gdje sve to mogu ostvariti. Navijači su uvijek pokazivali veliko povjerenje u moje sposobnosti i osjećam ljubav navijača, kako ovih u Manchesteru, tako i svih u svijetu”, istakao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Džeko je za City odigrao 155 utakmica u svim natjecanjima otkad je došao 2011. godine u januaru iz Wolfsburga. Za prvaka Engleske je postigao 66 golova, uključujući i one neke najvažnije golove koje su Cityju donijeli trofeje.

U tri i pol godine provedene na Etihadu 28-godišnji napadač je osvojio FA Cup, Liga up i dva naslova Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.