Srbija dogovorila dvije prijateljske utakmice u novembru
Foto: EPA

Protiv Kine i Koreje

Srbija dogovorila dvije prijateljske utakmice u novembru

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrat će dvije prijateljske utakmice u terminima baraža za Svjetsko prvenstvo.

S obzirom da je Srbija osvojila prvo mjesto u svojoj grupi i direktno se plasirala u Rusiju, novembarski termini su ostali upražnjeni sve do danas, kada je FS Srbije dogovorio dvije prijateljske utakmice kojim će započeti pripreme za Mundijal.

Srbija će prvi meč igrati 10. novembra protiv Kine u Guangzhouu, dok će četiri dana kasnije u Busanu igrati sa Južnom Korejom.

Zanimljivo je da će jedan od domaćina reprezentaciji Srbije na mini turneji na Dalekom istoku biti Dragan Stojković Piksi, za kojeg se špekuliše da bi mogao naslijediti Slavoljuba Muslina na klupi reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Stojković je već treću sezonu trener Guangzhou R&F-a, a srbijanski mediji u posljednje vrijeme sve češće pišu o tome da bi upravo on mogao biti novi selektor Srbije.

Iako je Slavoljub Muslin odveo Srbiju na Svjetsko prvenstvo, navodno je samo pitanje dana kada će odstupiti sa te pozicije, a to bi se po svemu sudeći moglo desiti mnogo prije početka Svjetskog prvenstva narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi