Štilić: To je odluka trenera i moram je poštovati

Štilić: To je odluka trenera i moram je poštovati

E. Škorić

Semir Štilić i dalje je u nemilosti trenera Lecha Mariusza Rumak. Bh. reprezentativac je u nedjelju odigrao tek nepunih 20-ak minuta na gostovanju u Kielceu protiv Korone.

Štilić je asistirao u toj utakmici za izjednačujući rezultat Luisu Henriquezu u 91. minuti. Podsjetimo da ga trener Rumak loše tretira zbog toga što nije htio pristati na produženje ugovora te je odlučan u namjeri da na ljeto napusti poljsku momčad.

"Gradi se nova momčad i ja to razumijem", kazao je Štilić za poljskei medije, dodavši: "U svakoj situaciji se moram ponašati kao profesionalac. To je odluka trenera i moram je poštovat".

Štilić još ne želi govoriti o eventualnom novom angažmanu: "Ne želim sada razgovarati o tome. Mislim da će to samo doći s vremenom".

Štilić nije dobio ni minute prije gostovanja Kielceu. Propustio je utakmice sa Cracoviom i Gornikom te Slaskom. Kada je u pitanju njegova budućnost, najviše se spominje njegov prelazak u neki od klubova iz njemačke Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.