Suarez: Nisam najbolji, ali igram u najboljem timu
Foto: EPA

Urugvajac hvalio i engleski Premiership

Suarez: Nisam najbolji, ali igram u najboljem timu

E. Škorić

Iako danas igra u španskoj Primeri, Luis Suarez ne libi se priznati da je engleski Premiership najbolja liga na svijetu.

Suarez je u Engleskoj igrao s dosta uspjeha u dresu Liverpoola, a danas igra redovno u dresu Barcelone u koju je stigao prošlog ljeta u velikom transferu.

U razovoru za ESPN Urugvajac tvrdi kako ne misli da je najbolji na svijetu, ali itekako je sretan što ima priliku da igra u Barceloni. “Ne bih rekao da sam najbolji igrač na svijetu, ali zadovoljstvo je igrati u najbojem timu”, kazao je Suarez, koji je još dodao:

“Premier liga je najbolja liga na svijetu, a Barca je najbolji tim na svijetu. Još uvijek nismo ispunili sve ciljeve. Želimo postati prvi tim koji je uzastopno osvojio Ligu prvaka. Jako smo motivisani i ove sezone i želimo da nastavimo pobjeđivati”.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dvadesetosmogodišnji Suarez je u Barceloni odigrao 27 utakmica prošle sezone i postigao je 16 golova, a prethodno je nastupao za Nacional, Groningen, Ajax i Liverpool. Na Anfieldu je u 110 mečeva zabio 69 golova.

Ipak, dosta ga pamtimo i po neslavnim stvarima, posebno po ugrizu Chiellinija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.