Susret Olimpije i Širokog bio namješten?!

Nije sve tako bajno

Susret Olimpije i Širokog bio namješten?!

E. Škorić

Sve nas je obradovao uspjeh Širokog Brijega u prvom pretkolu Evropske lige, kada je bh. predstavnik eliminisao ljubljansku Olimpiju. Ipak, ovaj meč se smatra, u najmanju ruku, sumnjivim, a ustvrdila je to i njemačka javna televizijska kuća ARD.

Njemačka javna televizijska kuća ARD, navodno, ima informacije da evropske nogometne i civilne vlasti sumnjaju u namještenost utakmice Širokog Brijega i Olimpije.

Naime, Široki Brijeg je u prvom pretkolu Evropske lige prošao Olimpiju. Širokobiriježani su u Ljubljani slavili rezultatom 2:0, a na Pecari su istog protivnika savladali rezultatom 3:0, te sa ukupnih 5:0 prošli u drugo pretkolo.

Nadležna međunarodna agencija za praćenje nepravilnosti u sportskom klađenju je dobila dojavu kako je na azijskim kladionicama čak 4 miliona eura uplaćeno na pobjedu našeg predstavnika, u prvom susretu koji je, dakle, odigran u Domžalama.

Unatoč raznoraznim sprovedenim akcijama, čini se da namještanju nema kraja. Uskoro očekujemo i reakcije sa Pecare.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.