Sutton: Celtic ne smije prodati Šimunovića

U redu stoje Burnley, Spartak...

Sutton: Celtic ne smije prodati Šimunovića

Bivši fudbaler Celtica Chris Sutton izjavio je kako zeleno-bijeli ne smiju pristati na prodaju Jozu Šimunovića. 

Na Otoku se ovih dana uveliko špekuliše o tome da bi 23-godišnji Šimunović, koji je dobio poziv Mehmeda Baždarevića za predstojeće utakmice protiv Kipra i Gibraltara, mogao napustiti Celtic i karijeru nastaviti u drugom klubu. 

Za njegove usluge su zainteresovani Burnley i Spartak iz Moskve i navodno je ponuda već spremna, a jedan od onih koji je protiv Šimunovićeve prodaje je nekadašnji Celticov fudbaler Chris Sutton. On smatra da je Šimunović najbolji defanzivac u timu Brendana Rodgersa. 

"Šimunović se jednostavno ne smije prodati. On je najbolji odbrambeni igrač Celtica i niti jedna od ponuda se ne smije prihvatiti, bez obzira da li Burnley ili neko drugi nudi 10 miliona funti"; kazao je Sutton, koji je osim za Celtic, tokom karijere igrao i za Chelsea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi