Sve spremno za transfer: Monaco pristao prodati Mbappea
EPA

Tvrdi La Parisien

Sve spremno za transfer: Monaco pristao prodati Mbappea

Francuski medij "Le Parisien" tvrdi kako je Monaco pristao na prodaju Kyliana Mbappea. 

Mbappe je definitivno dječak o kojem bruji čitav fudbalski svijet. Već mjesecima se špekuliše kako će napustiti Monaco i svoju karijeru nastaviti u jednom od evropskih velikana, a navodno to će biti Paris Saint-Germain. 

Nakon što je Mbappe sa "Svecima" dogovorio sve detalje petogodišnjeg ugovora, "Le Parisien" je objavio da je postignut i načelni dogovor između klubova i da je pitanje dana kada će se transfer službeno potvrditi. Navodno, Monaco će na ime obeštećenja dobiti 150 miliona eura, uz dodatne bonuse, čime će Mbappe postati drugi najskuplji fudbaler svih vremena.

Ukoliko se pisanja francuskih medija obistine, bio bi to konačan kraj nadanjima Reala da svoju ofanzivnu liniju mogu pojačati s ovim 'wunderkindom'. U redu za dovođenje Mbappea još ranije su bili Barcelona, Chelsea, United...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada Paris Saint-Germain nekog želi da dovede, onda to obični uspije da uradi. Dokazao je to uostalom i dolazak Neymara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi