Tiago: Sedmicama sam se smrzavao u sobi na stadionu

Bivši igrač Željezničara

Tiago: Sedmicama sam se smrzavao u sobi na stadionu

Bivši fudbaler Željezničara Tiago Faria je sa Grbavice prešao u Cibaliju iz Vinkovaca, u kojoj se zadržao svega pola godine.

Brazilac je sporazumno raskinuo ugovor sa hrvatskim prvoligašem, a u razgovoru za Sportske novosti je otkrio da je trpio brojne neugodnosti, te da mu je odlazak bio jedina opcija.

“Žao mi je što je došlo do razlaza, ali ovako više nije išlo. Ljudi iz kluba većinu stavki iz ugovora nisu ispoštovali, primjerice nisam dobio stan. Smrzavao sam se sedmicama u sobi na stadionu dok me prijatelj nije ugostio u svojoj kući, na čemu sam mu iznimno zahvalan”, kazao je Tiago i dodao:

“Uz sve te neugodnosti, nisu mi isplaćene tri mjesečne plate, a na kraju je ispao problem s također ugovorom zagarantovanom avionskom kartom za Brazil, koju sam morao platiti iz vlastitog džepa. Raskid ugovora ostao mi je jedina opcija, dogovorili smo ga još u petak, ali smo ga aktivirali tek nakon utakmice protiv Slaven Belupa”.

Tiago se nakon napuštanja Cibalije vratio u Brazil, gdje će ostati neko vrijeme. Nakon kraćeg odmora planira se vratiti u Evropu i pronaći novi angažman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi