UEFA predstavila logo za Evropsko prvenstvo 2020.

Predstavljen u Londonu

UEFA predstavila logo za Evropsko prvenstvo 2020.

Novi predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin otkrio je kako će izgledati novi logo Evropskog prvenstva 2020. 

Evropsko prvenstvo će se po prvi put održati u 13 gradova u različitim zemljama Evrope, a na službenom predstavljanju turnira u londonskoj gradskoj vijećnici je novi logo predstavio novi predsjednik Aleksandar Čeferin. 

"Sretan sam što logo predstavljamo u Engleskoj, u zemlji u kojoj je fudbal nastao i koja je dala ovu prelijepu igru cijelom svijetu. UEFA će slaviti 60. rođendan, a šta može da bude bolje od proslave igre koju volimo, od toga da se šampionat, jedini put, iga na svim stranama kontinenta", izjavio je Čeferin. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Logo pokazuje višebojne siluete navijača kako stoje s obje strane pobjedničkog trofeja na zelenom mostu što predstavlja vezu između zemalja domaćina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi