Vardy: Ta riječ je gora nego da imam kriminalni dosije

Dobacivali mu da je rasista

Vardy: Ta riječ je gora nego da imam kriminalni dosije

E. Čaušević

Engleski napadač Jamie Vardy na početku nove sezone ne pruža partije u dresu Leicestera kao u prošloj sezoni.

Leicester je proteklog vikenda doživio težak poraz na gostovanju protiv Manchester Uniteda (4:1), a jedan od lošijih na terenu bio je Vardy. Napadač Leicestera sukobio se sa glavnim sudijom, a nakon toga Ranieri je odlučio da ga izvede sa terena. 

Vardy je nakon utakmice priznao da je dobio uvrede sa tribina Old Trafforda, te da su ga zvali rasistom. Poznato je da je Vardy prošle godine imao skandal u jednom kasinu, te da je vrijeđao prisutne na rasnoj osnovi. Očito da to engleski napadač ne može zabraviti, te da je svjestan da će ga to pratiti dok je živ.

"Dobacivali su mi da sam rasista. Svjestan sam da će ta riječ uvijek biti uz moje ime i osjećam se užasno. Za mene je to gore nego da imam kriminalni dosije. Tada sam više popio i ne mogu da opišem koliko mi je žao zbog svega što sam rekao. Znam da mi neki ljudi to nikada neće oprostiti", rekao je Vardy. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi