Vedad ispred Edina i Sergeja

Po 14. put dvostruki strijelac

Vedad ispred Edina i Sergeja

M. Šljivak

Vedad Ibišević danas je ponovo bio dvostruki strijelac za berlinsku Herthu.

Vedo je pogađao u uvjerljivoj pobjedi protiv HSV-a, a sa nova dva gola je došao ispred Edina Džeke i Sergeja Barbareza u jednoj zanimljivoj kategoriji.

Ovo je bh. napadaču 14. put u karijeri da je bio dvostruki strijelac u Bundesligi, te je prestigao rekorde Edina Džeke i Sergeja Barbareza, koji su u karijeri po 13. puta upisali "doppelpack".

Ibišević je u još jednoj kategoriji ispred Edina i Sergeja. Postigao je tri puta hat-trick, Džeki je to dva puta uspjelo, a Barbarezu jednom.

Sjajni napadač bh. reprezentacije je sada na brojci od 86 pogodaka u Bundesligi, te mu fali još devet, kako bi stigao do Sergeja Barbareza, koji se 95 puta upisao u strijelce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ako ovako nastavi zabijati, sigurno će do kraja ove sezone u tome i uspjeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.