Veliki preokret Swanseaja, Topnici položili oružje

Odigran susret 11. kola engleskog Premiershipa

Veliki preokret Swanseaja, Topnici položili oružje

Swansea je večeras na svom Liberty stadionu u okviru 11. kola engleskog Premiershipa ugostio Arsenal. Domaćin je slavio rezultatom 2:1. 

Prvo poluvrijeme nije ponudilo kvalitetan susret. Gledaoci na stadionu Liberty mogli su vidjeti tek po jednu pravu priliku na obje strane terena, a mreže se  nisu tresle. 

Domaćin je zaprijetio u 36. minuti susreta preko Emnesa, ali je na mjestu odlični Wojciech Szczesny. Osam minuta kasnije priliku su imali gosti, ali je udarac Welbecka zaustavio Fabianski. 

Prvu veliku priliku u nastavku susreta imao je gost. Šutirao je Oxlade-Chamberlain, ali je njegov udarac zaustavio golman Swanseaja. Tobdžije do vodstva dolaze u 63. minuti susreta. Welbeck je poslao odličnu loptu u šesnaesterac, a na pravom mjestu je Alexis Sanchez. 

Domaćin je do izjednačenja stigao u 75. minuti susreta. Mrežu gostiju iz Londona zatresao je Sigurdsson prelijepim udarcem iz slobodnjaka.

Trener domaćih Garry Monk u 76. minuti susreta umjesto Bonyja na teren je poslao Gomisa. Samo dvije minute kasnije Francuz je donio prednost Labudovima. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Swansea.

Engleska, Premiership, 11. kolo: 

Swansea - Arsenal 2:1 (Sigurdsson 75, Gomis 78/Sanchez 63)

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.