Viceprvak Evrope prejak za Arsenal, Napoliju važna pobjeda

Arsenal napokon zaustavljen

Viceprvak Evrope prejak za Arsenal, Napoliju važna pobjeda

Nije bila vrhunska utakmica, nije bilo previše onih pravih, velikih prilika i na kraju je završilo pobjedom Borussije 1:2. Istim rezultatom završila je i druga utakmica ove grupe, sva tri boda u gostima uzeo je Napoli na Velodromeu.

Golovi u prvom poluvremenu su stigli nakon pogrešaka i na jednoj i na drugoj strani. Gosti iz Dortmunda su poveli rano, već u 15.minuti. U opasnoj zoni, na dvadesetak metara od svog gola Ramsey je izgubio loptu. Reus je proigrao Lewansdowskog, ovaj Mkhitaryana i lopta je iza leđa Szczesnyja.

Kako se bližio kraj poluvremena, Arsenal je polako stezao obruč oko gola Borussije.  Šut Rosickog je na gol liniji zaustavio Hummels u 37.minuti, a onda je stiglo izjednačenje u 41. Nesporazum Weidenfellera i Subotića kaznio je Giroud.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu Arsenal je imao u 69.minuti. Na centaršut Özila natrčao je Casorla koji pogađa prečku. Za prvi poraz Arsenala nakon 17.avgusta pobrinuo se Lewandowski koji sjajno koristi ubacivanje Großkreutza devet minuta prije kraja utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon poraza od Arsenala, Olympique Marseille je stradao na domaćem terenu i drugi put u tri kola. Napoli je osvojio tri važna boda sa kojima se vratio u igru za prva dva mjesta. Napoli je poveo preko Callejona u 42.minuti. Na 0:2 povisio je Zapata u 67.minuti, samo 11 minuta nakon što je ušao u igru zamijenivši Higuaina. U samoj završnici, četiri minute prije kraja Ayew je probudio nadu domaćih navijača, ali prekasno.


Gol de Giroud(Arsenal) Vs Dortmund (1-1) by GianPallottini
Arsenal 1-2 Borussia Dortmund (Goal Robert... by all-goals

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti