Watson u 95. minuti donio Kostariki plasman na SP
Foto: EPA

Kostarikanci putuju u Rusiju

Watson u 95. minuti donio Kostariki plasman na SP

Kostarika je ugostila ekipu Hondurasa u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u CONCACAF zoni. Domaćini su u zadnjim trenucima utakmice uspjeli doći do izjednačenja (1:1) i direktnog plasmana na Mundijal.

Prvo poluvrijeme susreta je proteklo u borbi na sredini terema, a onda u drugom dijelu veliki broj uzbuđenja. Imala je Kostarika priliku povesti nakon sat vremena igre, ali je Marcos Urena promašio odličnu priliku.

U 66. minuti Honduras je šokirao domaćine, kada je gol za 0:1 postigao Eddie Hernandez. Činilo se da će Hernandezov gol zakomplikovati situaciju u CONCACAF kvalifikacionoj grupi, ali su Kostarikanci ipak uspjeli doći do zlata vrijednog boda kojim su potvrdili direktan plasman na Mundijal.

Igrala se 95. minuta kada je Bryan Ruiz uputio odličan centaršut, a Kendall Watson pogodio za 1:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kostarika se kolo prije kraja kvalifikacija nalazi na drugogm mjestu CONCACAF kvalifikacione grupe sa 16 bodova. S obzirom da prve tri pozicije vode na Mundijal, a da je Amerika treća sa 12 bodova, Kostarikanci su sigurni putnici u Rusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi