Wenger: Moramo pobijediti u svim domaćim utakmicama

Šef struke Aresnala uoči utakmice sa Galatom

Wenger: Moramo pobijediti u svim domaćim utakmicama

Londonski Arsenal loše je otvorio novu sezonu Lige prvaka. Izabranici Arsenea Wengera poraženi su u Dortmundu od Borussije rezultatom 2:0. 

Ne ide Arsenalu dobro ni u Premiershipu, Chelsea je već pobjegao šest bodova, a Wenger opet ima mnogo problema sa povrijeđenim igračima. Tako je utakmica drugog kola Lige prvaka protiv Galatasaraya, u ranoj fazi sezone već jedna od ključnih za Tobdžije. 

"Možda smo pod malo većim pritiskom nego što bi bili da smo slavili u prvoj utakmici. Međutim cilj je isti, u Ligi prvaka uvijek želite da slavite u utakmicama na domaćem terenu. Morate napraviti dobar rezultat na strani i izboriti tri pobjede na domaćem terenu," kaže Wenger. 

"Znamo da je za prolazak u narednu fazu potrebno minimalno deset bodova. Zato je važno slaviti u domaćim utakmicama. Želimo da nađemo taj pobjednički mentalitet i imamo dobru priliku protiv Galatasaraya," rekao je Wenger. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.