Werder i Hajrović drugi ovosezonski plijen Vukova

Bundesliga, 6. kolo

Werder i Hajrović drugi ovosezonski plijen Vukova

Fudbaleri Wolfsburga upisali su svoju drugu ovosezonsku pobjedu, a Vukovi su u okviru 6. kola Bundeslige savladali ekipu Werder Bremena s 2:1.

Domaći fudbaleri su već u 15. minuti stigli do vodstva, a strijelac vodećeg gola za Wolfsburg bio je Rodriguez na asistenciju De Bruynea. Igrači Werdera u čijoj se prvoj postavi našao I bh. reprezentativac Izet Hajrović izjednačili su u 37. minuti, a za poravnanje rezultat na 1:1 pogodio je  Busch. S 1:1 otišlo se na poluvrijeme.

Ipak, u 57. minuti drugi trijumf u ovoj sezoni izabranicima Dietera  Heckinga osigura je hrvatski fudbaler Ivica Olić. 

Nakon ove pobjede ekipa Wolfsburga je skočila na sedmo mjesto s osam osvojenih bodova, dok se klub našeg reprezentativca nalazi na pretposljednjem mjestu bundesligaške tabele sa svega tri osvojena boda, a uz Freiburg i HSV jedina su ekipa koja ove sezone ne zna za pobjedu.

Bundesliga, 5. kolo:
Wolfsburg – Werder Bremen 2:1 (Rodriguez 15., Olić 57. / Busch 37.)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.