Zlatan Bajramović otišao zajedno sa Slomkom

Odlazak iz HSV-a

Zlatan Bajramović otišao zajedno sa Slomkom

Nakon što je rukovodstvo HSV-a zbog loših rezultata kluba na početku sezone otpustilo Mirka Slomku, te na njegovo mjesto imenovalo donedavnog trenera U-23 tima HSV-a Josef Zinnbauer, bez posla u stručnom štabu tima sa Imtech Arene ostao je i nekadašnji bh. reprezentativac Zlatan Bajramović.

Bajramović koji je svoju trenersku karijeru započeo u St. Pauliju, gradskom rivalu HSV-a, u stručni štab ovoga kluba stigao je ljetos na Slomkinu inicijativu koji ga je svojevremeno trenirao dok je sjajni veznjak nosio dres Schalkea.

Fudbaler čiju su karijeru obilježile mnogobrojne povrede znao je često trenirati zajedno sa fudbalerima HSV-a kada ih je nedostajalo na treninzima, ali je novi "šef" odlučio svoje saradnike iz U-23 tima HSV-a prekomandovati u seniorski pogon kluba koji nikada nije napuštao društvo najboljih njemačkih klubova.

Ipak, vjerovatno ćemo Zlatana vidjeti uz bundesligaške travnjaka prvom prilikom kada Slomka nađe novi angažman.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zinnbauer je sa svojim asistentima (Patrick Rahmen, Stefan Wächter i Carsten Schünemann) imao prilično dobar debi obzirom da je tokom vikenda u Hamburgu gostovao Bayern, a rezultat je na kraju glasio 0:0. 

Najveći problem je taj što HSV nastavlja sa negativnim rekordom. Ni nakon 360 minuta igre fudbaler Hamburga nisu uspjeli postići gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.