Zlatan Ibrahimović ima veoma čudan odnos s Nikeom i Adidasom

Ima ugovor, ali ih ne želi promovisati

Zlatan Ibrahimović ima veoma čudan odnos s Nikeom i Adidasom

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović jedan je od rijetkih igrača koji u svojoj dosadašnjoj karijeri nije imao ozbiljne ugovore sa Nikeom i Adidasom.

Švedski napadač je u svojoj dosadašnjoj karijeri nosio kopačke i Adidasa, ali i Nikea. Obično ove dvije kompanije daju maksimum da potpišu velike fudbalske zvijezde na dugogodišnje ugovore, no i ovaj put je Ibrahimović iznimka što se toga tiče.

Naime, Ibra je prošle godine nosio Adidasove kopačke, ali nije imao ugovor s ovom kompanijom. Ista situacija je i ove godine s Nikeom. Ibra je potpisao saradnju s ovom kompanijom, no nije dobio ugovor da promoviše određeni brend kao što je to slučaj sa ostalim igračima.

Ibrahimović je nosio na meču s Newcastleom nove Nikeove kopačke, ali ih nije reklamirao na društvenim mrežama kao što to rade Neymar ili Ronaldo. Engleski  mediji su otkrili da on ima određeni ugovor s Nikeom gdje zarađuje ogroman novac, ali očito je da ne želi dodatno promovisati Nike ili Adidas. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Ibrahimović ih ne želi promovisati zbog svoje sportske linije A-Z koja se pojavila prije nekoliko godina. Ibrahimovićev brend se ne bavi proizvodnjom kopački, pa je primoran da nosi Nike ili Adidas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti