Zorniger dolazi u Stuttgart kao zamjena za Stevensa

Potvrdio Robin Dutt

Zorniger dolazi u Stuttgart kao zamjena za Stevensa

Stuttgart je u posljednjem kolu njemačkog prvenstva savladao Paderborn sa 2:1 i tako izborio opstanak, ali to nije bilo dovoljno treneru Huubu Stevensu da ostane na klupi Švaba.

Naime, sportski direktor Robin Dutt otkrio je da će Stevensa na klupi Stuttgarta naslijediti Alexander Zorniger, koji će na Mercedes Areni biti zvanično predstavljen u ponedjeljak. 

Zorniger je posljednji angažman u svojoj trenerskoj karijeri imao u drugoligašu RB Leipzigu, a vrijedi istaći da je 2009. godine u Stuttgartu radio kao pomoćnik tadašnjeg trenera Markusa Babbela. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.