Zukanović: Za moju dobru igru najzaslužniji je novi trener

Svanulo i Zmaju iz Genta

Zukanović: Za moju dobru igru najzaslužniji je novi trener

Ervin Zukanović bio je najboljih igrač sinoćnje utakmice između Genta i Waslund Beverena. Reprezentativac Bosne i Hercegovine pogotkom iz slobodnog udarca donio je trijumf svom klubu, dok je svoje defanzivne zadatke na terenu odrađivao besprijekorno. 

Zasluge za svoju igru pripisao je novom treneru Genta Peteru Baletteu.

„Igrao sam dobro zahvaljujući novom treneru. Izveo je male, ali jako važne taktičke promjene. Igramo drugačije i više ne preskačemo igru,“ kazao je zadovoljni Zuzkanović, te dodao:

„Ponovo igramo pravi fudbal. Izveo sam dva slobodna udarca. Kod drugog sam bio bolje koncentrisan. Bio sam stari Ervin Zukanović, a za to je zaslužan novi trener.“

Zukanović je u više navrata javno izražavao mezadovoljstvo odnosom bivšeg trenera Rednica prema njemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.