Allen traži manji utjecaj navijača
Ray Allen je devet puta igrao All-Star utakmicu

NBA vijesti

Allen traži manji utjecaj navijača

Bek Boston Celticsa Ray Allen izjavio je da bi vodstvo NBA lige ozbiljno trebalo da razmotri da se smanji utjecaj glasova navijača na kreiranje timova u All-Star utakmicama, kako bi se izbjegla pristrasnost.

Kao primjer Allen je naveo Allena Iversona i Tracyja McGradyja koji bi se prema glasovima publike trebali naći na All-Star utakmici u Dallasu samo zato što imaju veliki broj navijača, dok će mnogi igrači koji igraju sjajno ove sezone ostati izvan te konkurencije.

Da napomenemo Iverson je na početku ove sezone u Memphisu dobio otkaz nakon samo tri utakmice, a trenutno u Philadelphiji prolazi fazupovratka u formu, dok se McGrady u tim Houstona vratio nakon pauze od deset mjeseci. Houston bezuspješno traži tim u koji bi ga mijenjali, ali zasad se niko ne javlja.

"Da Tracy igra, ja sam siguran da bi on svojim igrama osigurao sebi mjesto u petorci Zapada na All-Star utakmici, ali on trenutno više vremena provodi na klupi ili na tribinama, pa zbog toga mislim da nije dobro da uzima mjesto nekome ko taista igra dobro ove sezone, ista je situacija i sa Allenom Iversonom", rekao je deveterostruki All-Star Ray Allen.

Allen smatra da bi se utjecaj navijača trebao smanjiti na nekih 50 posto, dok bi 50 posto učešća u kreiranju All-Star timova trebalo pripasti novinarima i samim igračima, koji igrajući jedni protiv drugih iz večeri u večer imaju najbolji uvid u formu svojih kolega.

Najbolji primjer da je Allen u pravu govori činjenica da će McGrady vjerovatno biti izabran u startnu petorku Zapada, dok u timu neće biti Stevea Nasha koji briljira ove sezone. Na Istoku naprimjer Iverson ima više za 185.000 glasova više od, ove sezone, sjajnog Vincea Cartera.

Chris Bosh vjerovatno neće imati priliku zaigrati pred svojim navijačima u rodnom Dallasu, jer su ispred njega trenutno LeBron James (zasluženo) i Kevin Garnett koji nakon povrede igra vrlo lošu sezonu.

Ipak, od zahtjeva Allena vjerovatno neće biti ništa jer se ovakva priča ponavlja iz godine u godinu. Prije dvadesetak godina Julius Erwing je tek pred kraj karijere zaigrao na All-Star utakmici iako je u karijeri imao mnogo više uspjeha od nekih koji su bili prije njega u glasovanjima publike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.