Ataman: Zvezda je najuspješniji tim ove sezone u Euroligi

Trener Galatasaraya pred meč sa crveno-bijelima

Ataman: Zvezda je najuspješniji tim ove sezone u Euroligi

D. Vejo

Košarkaše Galatasaraya čeka paklena atmosfera večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić", a gdje će u okviru 23. kola Eurolige gostovati Crvenoj zvezdi.

O protivniku, šef struke turskog tima ima samo riječi hvale, te kako kaže večeras očekuje izuzetno težak meč.

"Zvezda ima sjajnu sezonu, trener Radonjić je napravio odličan posao sa mladim igračima i po mom mišljenju, oni su najuspješniji tim ove sezone u Euroligi", kazao je strateg Galatasaraya, Ergin Ataman.

Još od 2014. godine, susreti ova dva tima pod budnim su okom velikih snaga policije, nakon ubistva navijača Zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu. 

"Smatram da se situacija smirila. Zvezda nam je bila gost prije nekoliko mjeseci pred 10.000 ljudi i sve je proteklo kako treba. Nadam se da će i u Beogradu biti sve dobro. Navikli smo na vatrenu atmosferu, tako da nam to nije strano", dodaje Ataman.

Utakmica između Crvene zvezde i Glatasaraya igra se večeras sa početkom od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi