Banvit bolji od Budivelnika, 12 poena Bajramovića

Banvit bolji od Budivelnika, 12 poena Bajramovića

M. Šljivak

Košarkaši turskog Banvita savladali su na svom parketu u 5. kolu grupe I Eurocupa ekipu Budevelnika rezultatom 94:85, a veoma dobro je za domaće odigrao i bivši bh. reprezentativac Kenan Bajramović.

Iako je Banvit bolje otvorio utakmicu, prvu dionicu su gosti dobili zahvaljujući trojci Salenge u posljednjim sekundama prve četvrtine 25:24. Ipak, domaći košarkaši su  ponovo preuzeli vodstvo u drugoj dionici, te su na poluvrijeme otišli sa deset poena prednosti 55:54.

Održavao je Banvit ovu prednost sve do sredine treće četvrtine, ali je onda uslijedila sjajna igra gostiju iz Kijeva, pa su u posljednju četvrtinu domaći košarkaši ušli sa samo dva poena zaostatka 71:69.

Uspio je Budevelnik trojkom Lea Lyonsa na sredini posljednje četvrtine doći do vodstva od 80:77, ali to nisu uspjeli održati. Banvit je mnogo bolje odigrao završnicu, te su stigli do zaslužene pobjede.

Chuck Davis je sa 24 poena i devet skokova vodio Banvit do pobjede, a Kenan Bajramović je za 28 minuta na parketu ubacio 12 poena. Leo Lyons je kod gostiju ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.