Barcelona na korak do titule

Barca sigurna, Đedović na klupi

Barcelona na korak do titule

A. Beganović

U trećem susretu finala košarkaškog prvenstva Španije Barcelona je na svom parketu ubjedljivo slavila protiv Tau Ceramice (85:67) te tako došla do vodstva od 2:1 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Prva četvrtina susreta bila je jako zanimljiva, obje momčadi smjenjivale su se u vodstvu, a nakon prvih 10 minuta susreta Tau Ceramica je imala prednost od pola koša (18:17). U drugu četvrtinu puno bolje su ušli košarkaši Barcelone i sjajnom igrom u oba pravca do odmora su došli do prednosti od 7 poena (40:33).

Sjajna igra košarkaša Barcelone nastavila se i u drugom poluvremenu, tako da je prednost domaćih rasla iz minuta u minut. Konačnih 85:67 za Barcelonu je pravi omjer snaga na terenu.

U dresu Barcelone sa po 19 poena najučinkovitiji su bili Basile i Ilyasova, dok je kod Tau Ceramice sa 12 postignutih poena najučinkovitiji bio Prigioni. Naš reprezentativac Mirza Teletović odigrao je prosječnu partiju u dresu Keramičara. Na parketu je proveo 31 minut, a za to vrijeme postigao je 8 poena te prikupio 4 skoka. Veoma bitno je istaći da je u večerašnjem susretu na klupi Barcelone sjedio i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Đedović.

Košarkaško prvenstvo Španije, finale:
Barcelona – Tau Ceramica 85:67 (2:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.