Bavčić briljirao u pobjedi Sigal Prištine

23 poena Bavčića

Bavčić briljirao u pobjedi Sigal Prištine

M. Šljivak

Košarkaši Sigal Prištine savladali su večeras na gostovanju Vllazniju u susretu 5. kola grupe B Balkanske lige rezultatom 88:78.

Tim kojeg s klupe predvodi Sabit Hadžić i za kojeg nastupa Edin Bavčić dobro je otvorio meč. Dominirali su u prvoj dionici nakon koje su imali 11 poena prednosti 29:18.

Iako je na otvaranju druge dionice Sigal imao 14 poena razlike, Vllaznija se serijom od 13:2, vratila na samo tri poena zaostatka, da bi na poluvrijeme gosti otišli sa pet poena prednosti 44:39.

Nastavak susreta je donio dosta dobar meč. Obje ekipe su imale svoje periode igre, a iako je Vllaznija konstantno prijetila, na kraju su morali priznati poraz.

Edin Bavčić je odigrao odličan meč za Sigal. Ubacio je 23 poena uz devet skokova, a Derdan Berisha je bio najefikasniji sa 29 poena.

Za domaće je Mirza Sarajlija ubacio također 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.