Cedi Osman ide kod LeBrona
Foto: EPA

Ide u NBA ligu

Cedi Osman ide kod LeBrona

M. Šljivak

Turski košarkaš Cedi Osman karijeru će nastaviti u NBA ligi.

Njegov novi tim su Cleveland Cavaliersi s kojim je ovaj 22-godišnji košarkaš dogovorio trogodišnju saradnju vrijednu 8.5 miliona dolara.

Osan je proteklih šest godina nosio dres Anadolu Efesa, a na njega su prava dobili Cleveland Cavaliersi putem trejda sa Minnesotom, koja ga je birala kao 31. pik na NBA draftu 2015. godine.

Nakon dvije godine Osman se odlučio na odlazak u najjaču ligu svijeta. Cleveland će biti njegova naredna stanica, a interesantno je da je ovaj tim turskog košarkaša izabrao ispred iskusnog šutera Jamala Crawforda, koji im se nudio pred novu sezonu.

Treba istaći da je Cedi Osman karijeru počeo u omladinskim selekcijama KK Bosna, ali je potom s roditeljima život nastavio u Turskoj, gdje je stekao potpunu košarkašku afirmaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi