Denver slavio, Nurkić u drugom planu

Malla minutaža i skroman učinak

Denver slavio, Nurkić u drugom planu

Denver je kod kuće rezultatom 107:91 savladao Utah Jazz, u utakmici koja nije imala nekog rezultatskog značaja ni za jedne ni za druge.

Nuggetsi su od starta utakmice bili u prednosti i njihova pobjeda većim dijelom utakmice nije dolazila u pitanje. Lawson je sa 18 poena bio najefikasniji igra pobjedničkog tima, dok je sa druge strane Hayward ubacio 24 poena.

Naš Jusuf Nurkić ovu utakmicu nije počeo u prvoj petorci, a u igri je ukupno proveo samo 11 minuta. Za to vrijeme, bh. centar je ubacio tri poena i sakupio isto toliko skokova, a zaradio je i dvije lične greške.

Od ostalih igrača Denvera vrijedi istaći učinak Jameera Nelsona, koji je za 22 minute ubacio 11 poena, dok je Danilo Gallinari dodao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.