Doellman vodio Barcelonu do pobjede

ACB liga, 24. kolo

Doellman vodio Barcelonu do pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone savladali su u 24. kolu ACB lige ekipu Fuenlabrade rezultatom 88:82.

Bez problema su Katalonci stigli do pobjede u ovom susretu, iako je u finišu Fuenlabrada uspjela da smanji razliku i da upiše častan poraz.

Dominirala je Barca ovom utakmicom. Vodili su cijelim tijekom utakmice, te su na kraju stigli do nove pobjede do koje ih je vodio Justin Doellman sa 19 poena.

Pored njega istakli su se Thomas i Oleson sa po 11 poena, dok je Andy Panko na drugoj strani ubacio 21 poen.

Bilbao je uvjerljivo savladao ekipu Gran Canariju 90:74, a sjajan meč je odigrao Dairis Bertrans koji je ubacio 24 poena u pobjedničkom timu. Pored njega je Raul Lopez ubacio 18 poena. Na drugoj strani je Bellas ubacio 13 poena.

U još jednom susretu Estudiantes je savladao Zaragozu 66:61...

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 24. kolo:

Barcelona - Fuenlabrada 88:82
Bilbao - Gran Canaria 90:74
Estudiantes - Zaragoza 66:61

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.