Domercant protiv Hukića u četvrtfinalu

Lega Basket

Domercant protiv Hukića u četvrtfinalu

Zvršen je regularnio dio sezone u talijanskoj Legi Basket. U posljednjem kolu je padala odluka o posljednjem putniku u doigravanje, a na kraju je to za rukom pošlo Benettonu.

Benetton je slavio ubjedljivu pobjedu protiv AJ Milana sa 91:59 i iskoristio poraz Avellina, te se plasirao u doigravanje gdje ih u četvrtfinalu očekuje Montepaschi. U redovima Benettona Jasmin Hukić je ubacio 6 poena i imao 2 skoka. Maurice Taylor je sa 17 poena bio najbolji, a Morris Finley je kod Armanija ubacio 16 poena.

Avellino je poražen u gostima kod Cremone sa 81:76, a ovom pobjedom Cremona je ostvarila opstanak u ligi i naredne sezone. Troy Bell je sa 16 poena predvodio Cremonu do pobjede, a kod Avellina je najbolji bio Filip Dylewicz sa 13 poena.

Prvu poziciju je osvojio Montepaschi koji je regularni dio sezone završio gostujućom pobjedom u Boogni kod Canadian Solara sa 87:66. Henry Domercant je upisao 8 poena, 2 asistencije i 1 skok, dok je anjbolji igrač Montepaschija bio Terrell McIntyre sa 17 ubačenih poena.

U četvrtfinalu doigravanja Montepaschi će igrati protiv Benettona, Caseta protiv Lottomatice, AJ Milano protiv Montegranara, a Cantu protiv CS Bologne. Doigravanje počinje već za četiri dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.