Dončić obilježio treće kolo Eurolige
Foto: EPA

Proglašen za MVP-a

Dončić obilježio treće kolo Eurolige

Sjajni slovenački košarkaš Luka Dončić proglašen je za MVP-a trećeg kola Eurolige. 

U utorak navečer Dončić je za svoj Real Madrid odigrao najbolju utakmicu karijere u kojoj je protiv Armanija postigao 27 poena, te upisao osam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Za svoj je nastup dobio valorizaciju 41 te je postao najmlađi u historiji Eurolige s 40+ valorizacijom.

Ovakav učinak Dončiću je bio dovoljan za titulu najkorisnijeg igrača 3. kola Eurolige. Do ovog priznanja je došao peti put u karijeri. 

Pored toga što je bio najkorisniji igrač, Dončić je bio i najbolji strijelac kola, dok su najbolji skakači sa po 11 uhvaćenih lopti bili Shengelia iz Baskonije i Rubit iz Brose Bamberga. U kategoriji najboljih asistenata sa po devet dodavanja bili su Sergio Rodriguez (CSKA Moskva), Jason Granger (Baskonia) i Aleksej Šved (Khimki). 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid je, podsjetimo, slavio protiv Armanija rezultatom 100:90. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi