Durantov oporavak teče planiranim tokom
Foto: EPA

Saopštenje Golden State Warriorsa

Durantov oporavak teče planiranim tokom

Služba za odnose s javnošću Golden State Warriorsa je na svom Twitter profilu objavila obavještenje o trenutnom zdravstvenom stanju Kevina Duranta.

Superzvijezda Warriorsa pretrpila je tešku povredu na meču protiv Washingtona prije mjesec dana, međutim, čini se da će se ovaj fantastični košarkaš, brže nego što je očekivano, vratiti na praket.

Nakon novih procjena medicinskog tima,  dojam je da Durantov oporavak teče po planu.

"Kevin je napravio veliki pomak. Nije imao nikakvih problema i napreduje veoma dobro. On se priključio treninzima, ali još uvijek nije spreman za kontakt igru. Počeo je sa vježbama šuta, trčanja i skakanja, te je planirano da se intenzitet njegovih treninga poveća u toku sljedećih nekoliko dana. Njegov potencijalni povratak kontakt igri i treningu će biti razmotren nakon što se primijeti veći napredak u treninzima, a povrtak na teren prije kraja regularne sezone ostaje mogućnost", saopštili su iz Golden Statea.

Sljedeća procjena Durantovog stanja najavljena je za sedam do deset dana, pa će se tada znati više o njegovom mogućem povratku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi