"Finale bi trebalo biti neizvjesnije nego prethodnih godina"

Trener Cedevite Veljko Mršić uočio početka finalne serije

"Finale bi trebalo biti neizvjesnije nego prethodnih godina"

D. Rakanović

Cedevita je izborila finale doigravanje hrvatske A1 lige gdje će odmjeriti snage sa gradskim rivalom Cibonom i pokušati obraniti titulu prvaka. 

Cedevita je prethodne tri sezone u finalu prvenstva igrala upravo protiv Cibone, a ekipa Veljka Mršića je bila bolja u sva tri navrata. 

"Ovo je dugo iščekivano finale, koje bi ove sezone prema prognozama trebalo biti neizvjesnije nego što je bilo u zadnje tri godine. Mi ćemo pokušati dati sve od sebe da odigramo na jednom visokom nivou i da osvojimo prvenstvo", rekao je trener Cedevite Veljko Mršić.

Ekipa Cedevite u posljednje vrijeme imala je probleme sa povredama, ali uprkos tome tim Veljka Mršića igrala je u play-offu na visokom nivou. 

"Nakon onog i fizičkog i emocionalnog pražnjenja, koje je sa sobom donijelo finale ABA lige, u sljedećem periodu smo malo popustili pred kraj hrvatskog prvenstva. Izgubili smo utakmicu od Zadra i od Šibenika smo upisali poraz u zadnjem kolu, ali nakon toga smo se uspjeli malo podići i te utakmice smo u biti iskoristili da se vratimo na jedan nivo koji se očekuje u playoffu. Izgledali smo dobro u utakmicama četvrtfinala i polufinala, ali sad je to nešto sasvim drugo jer igramo protiv protivnika koji isto igra dobru košarku i iskusna su ekipa. Na nama je da odigramo najbolje što možemo i pokušamo ponovno osvojiti prvenstvo."

Prva utakmica finala na rasporedu je u srijedu od 20 sati u KC Dražen Petrović, a titulu će osvojiti ekipa koja prva stigne do tri pobjede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi