Fincima pobjeda nad Mađarima

Kvalifikanti za Eurobasket

Fincima pobjeda nad Mađarima

Košarkaška selekcija Finske ostvarila veoma dobar rezultat u Szolnoku gdje je tokom gostovanja ostvarila veoma važnu pobjedu nad igračima iz Mađarske (73:75).

Ovo je Mađarima drugi poraz u kvalifikacijskoj grupi za Eurobasket 2011, dok su Finci došli do pobjede koja ih je približila na korak od Litvanije i nastupa, možda upravo u našoj grupi.

Tokom treće četvrtine ovoga susreta Finska je ostvarila veću razliku (49:61).Međutim, 5 minuta do kraja utakmice Mađarska je došla u vodstvo (68:65), te tako meč uvela u neizvjesnu završnicu.

U zadnjim sekundama Lee je bio najprisebniji te je svojim poenima postavio konačnih 73:75.

U redovima Finaca najbolju partiju su odigrali Lee i Ranniko, koji su postigli 14, odnosno 16 poena za svoj tim. Kod poraženih Mađara istakao se Horvath sa 15.

Tabela kvalifikanata za Eurobasket:

1. Portugal 1-0

2. Finska 1-0

3. Mađarska 0-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.