Greenu samo novčana kazna, igrat će u 4. utakmici

Zbog udaranja Stevena Adamsa

Greenu samo novčana kazna, igrat će u 4. utakmici

Košarkaš Golden Statea Draymond Green kažnjen je sa 25.000 dolara zbog udaranja centra Oklahome Stevena Adamsa.

Green je napravio nesportski potez, udario Adamsa u međunožje ali će uprkos tome ipak biti na raspolaganju Steveu Kerru za četvrtu utakmicu finala Zapadne konferencije.

Međutim, Green će u narednim utakmicama morati da pazi na svoje ponašanje, obzirom da je u dosadašnjem dijelu doigravanja skupio tri kaznena boda zbog nesportskih pogreških. Sljedeća takva bi ga koštala suspenzije na jednu utakmicu.

"Nakon istrage u kojoj smo koristili snimke iz svih dostupnih uglova snimanja, saslušali igrače koji su bili uključeni u incident i suce utakmice, zaključili smo da je Greenov prekršaj bio nepotreban i pretjeran te da zaslužuje biti oštrije sankcioniran", izjavio je izvršni potpredsjednik NBA lige za košarkaška pitanja Kiki VanDeWeghe.

Podsjetimo, Oklahoma i Golden State večeras igraju četvrti meč u finalu Zapada, a trenutni rezultat je 2:1 za Thundere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi