James postaje naplaćeniji košarkaš u istoriji NBA lige?
Foto: EPA

Pomjera granice

James postaje naplaćeniji košarkaš u istoriji NBA lige?

LeBron James jedan je od najplaćenijih sportista, što i ne čudi kada se u obzir uzmu njegovi kvaliteti i popularnost širom svijeta.

James je tokom prošle godine inkasirao 77,2 miliona dolara od ugovora i sponzora, a sada bi mogao postati najplaćeniji igrač u istoriji NBA lige.

Prema pisanju američkih medija, Cleveland Cavaliersi mogli bi 2017. godine Kingu da ponude petogodišnji ugovor u iznosu preko 200 miliona dolara.

U slučaju da do toga dođe, LeBron bi postao igrač sa najvećom zaradom u jednoj sezoni, ali i jedini košarkaš sa ugovorom od 200 miliona zelenih novčanica.

Trenutni rekord je u vlasništvu Michaela Jordana, koji je u sezoni 1997/1998 zaradio 33 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti