Lagana pobjeda Barcelone nad Valencijom

Pobjeda Barcelone

Lagana pobjeda Barcelone nad Valencijom

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone savladali su večeras u 7. kolu ACB ligi na domaćem parketu ekipu Valencije rezultatom 76:57.

Valencia je probleme Barceloni pravila samo u prvoj dionici. Barca je ovaj dio igre dobila 19:17, da bi velikom serijom u drugoj dionici Katalonci stvorili 16 poena prednosti do poluvremena, 41:25.

Bez većih problema je Barcelona održavala prednost u nastavku. Valencia nije mogla ugroziti prednost domaćeg tima, te su na kraju poraženi s 19 poena razlike.

Sjajnu partiju je za Barcelonu pružio poljski centar Maciej Lampe. Za 17 minuta na parketu je ubacio 20 poena uz 11 skokova, a dvocifren je bio još samo Brad Oleson sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Pau Ribas je kod Valencije bio najefikasniji sa 14 poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti