Lakersi potpisali Murphya

Lakersi potpisali Murphya

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi potpisali su jednogodišnj ugovor sa krilnim centrom Troyom Murphyem (211cm 31god).

Murphy u Lakerse stiže kao slobodan igrač, a prošlu sezonu je proveo u ekipama New Jerseya i Bostona u kojima se međutim nije posebno naigrao.

U dosadašnjoj karijeri 31-godišnji Murphy je pored ova dva tima nastupao i za Indiana Pacerse, te Golden State Warriorse u kojima je igrao sezonu karijere.

U sezoni 2004/2005 postizao je preko 15 poena u prosjeku, te je imao gotovo 11 skokova.

Od ostalih potpisa u toku noći u NBA ligi Detroit Pistonsi su produžili ugovor sa playmakerom Rodneyem Stuckeyom, New Orleans Hornetsi su produžili ugovore sa Jasnom Smithom i Carlom Landryem, dok je Houston potpisao igrača prve godine Chandlera Parsonsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti